nl en de de de
Wij hopen u in 2021 te zien

Commando- en hospitaalbunker, inlaatwerk

Duur: 1,5 uur

Kosten: € 6,- pp, Kinderen t/m 12 jaar € 3,- pp.
(er wordt een minimum tarief voor 10 volwassen deelnemers in rekening gebracht)

Groepsgrootte: 
Indien de groep groter is dan 15 personen dan wordt deze opgedeeld in groepen van maximaal 15 personen. Meerdere groepen mogelijk. 1 gids per groep.

Start:
 
Hospitaalbunker (tenzij anders met u aangesproken)  , Haereweg 4b, 8121 PJ Olst Routeplanner
Tijdens de open dagen wordt deze rondleiding ook gegeven de start is ook  dan bij de Hospitaalbunker, Haereweg 4b, 8121 PJ Olst 

De gedeeltelijk ingegraven hospitaalbunker werd gebouwd om als militair noodhospitaal in tijden van oorlog tijdelijke opvang te bieden aan gewonde soldaten. De ziekenzaal biedt ruimte aan 36 personen. Deze bunker uit 1955 is gerestaureerd en ingericht zoals het er in de jaren 50 uit zou hebben gezien.

Vanuit de commandobunker opereerde de commandant. Deze bunker werd in 1952 gebouwd met muren van 120 cm dik. Vanuit deze bunker lopen telefoonkabels naar alle kazematten en bunkers.

In 2005 is het inlaatwerk in de dijk in oorspronkelijke staat hersteld. Samen met andere voorzieningen was het in de jaren 50 aangelegd om de binnendijkse gelegen landerijen te inunderen. De gids legt uit hoe met behulp van de segmentschijven het land gecontroleerd, in verschillende fasen, onder water gezet kon worden. U hoort onder meer tot welke fase men is gekomen ten tijde van de Cuba Crisis in 1962. Deze rondleiing wordt ook tijdesn de open dagen gegeven.

Voor ons privacybeleid klik  HIER

* Verplichte velden Zie onze algemene voorwaarden