nl en de de de
Wij hopen u in 2021 te zien

Luchtdoelterp en gevechtsbunker

Duur: 2 uur

Kosten: € 8,- pp, Kinderen t/m 12 jaar € 4,- pp.
(er wordt een minimum tarief voor 10 volwassen deelnemers in rekening gebracht)

Groepsgrootte: 
Indien de groep groter is dan 15 personen dan wordt deze opgedeeld in groepen van maximaal 15 personen. Meerdere groepen mogelijk. 1 gids per groep.

Start: 
Jan Schamhartstraat 98, 8121 PB, Olst  Routeplanner

Een deel van de bunker is ingericht met informatie over De Bescherming Bevolking (BB). Deze civiele beschermingsorganisatie werd in 1952 opgericht om de Nederlandse bevolking in tijd van oorlog te kunnen beschermen.

Behalve de luchtdoelterp lagen rond de stuw in Olst zo’n 60 kleinere gevechtsbunkers of kazematten. Deze waren voorzien van luchtdoelgeschut en/of mitrailleurs. U bezoekt onder andere een ingebouwde Shermantank. De tank is ontdaan van de motor en in beton gegoten. De verblijven voor de geschutsbemanning waren beperkt tot het hoognodige. Bij een inundatie zouden zij voor onbepaalde tijd op zichzelf aangewezen zijn.

Luchtdoelterp
Het noodhospitaal is in beginsel geschikt voor betreding door minder validen. De stichting wijst er echter op dat enkele onderdelen van het bunkercomplex, met name de commandobunker en de kazematten aan de Kletterstraat 13 en 13 a, gebouwd zijn als compact verdedigingswerk en door deze bouw niet toegankelijk zijn voor minder validen. Ook de dijkterp aan de Jan Schamhartstraat kent beperkingen met betrekking tot de toegankelijkheid voor minder validen

Voor ons privacybeleid klik  HIER

* Verplichte velden Zie onze algemene voorwaarden