nl en de de de
4 Maart eerste open dag. 2023

Commando- en hospitaalbunker R1

Duur: 1 uur

Kosten:
 € 4,- pp, Kinderen t/m 12 jaar € 2,- pp.
(er wordt een minimum tarief voor 10 volwassen deelnemers in rekening gebracht)

Groepsgrootte:

Indien de groep groter is dan 15 personen dan wordt deze opgedeeld in groepen van maximaal 15 personen. Meerdere groepen mogelijk. 1 gids per groep.

Start:

Hospitaalbunker (tenzij anders met u aangesproken)  , Haereweg 4b, 8121 PJ Olst  Routeplanner

De gedeeltelijk ingegraven Hospitaalbunker werd gebouwd om als militair noodhospitaal in tijden van oorlog tijdelijke opvang te bieden aan gewonde soldaten. De ziekenzaal biedt ruimte aan 36 personen. Deze bunker uit 1955 is gerestaureerd en ingericht zoals het er in de jaren 50 uit zou hebben gezien.

Vanuit de Commandobunker opereerde de commandant. Deze bunker werd in 1952 gebouwd met muren van 120 cm dik. Vanuit deze bunker lopen telefoonkabels naar alle kazematten en bunkers.

Hospitaalbunker
Het noodhospitaal is in beginsel geschikt voor betreding door minder validen. De stichting wijst er echter op dat enkele onderdelen van het bunkercomplex, met name de commandobunker en de kazematten aan de Kletterstraat 13 en 13 a, gebouwd zijn als compact verdedigingswerk en door deze bouw niet toegankelijk zijn voor minder validen. Ook de dijkterp aan de Jan Schamhartstraat kent beperkingen met betrekking tot de toegankelijkheid voor minder validen.

Voor ons privacybeleid klik  HIER