nl en de de de
Gelukkig nieuw jaar

rondleiding op maat

Vraag gerust eens naar de mogelijkheden voor een “op maat” georganiseerde rondleiding en wat te denken van een combinatie, een rondleiding samen met videopresentatie / lezing om echt alles over de IJssellinie te weten te komen.

Videopresentaties/lezingen

Mensen met belangstelling voor de recente militair-politieke geschiedenis – en dan met name de IJssellinie – kunnen een videopresentatie/lezing boeken. De presentaties, aan de hand van foto's en historisch filmmateriaal, worden verzorgd door een team van vrijwilligers en gaan in op unieke aspecten van de Nederlandse bijdrage aan de bondgenootschappelijke verdediging van West-Europa ten tijde van de Koude Oorlog (1950-1968). Voor groepen tot maximaal 20 personen kan de inleiding gegeven worden in een historische entourage in de hospitaalbunker op landgoed De Haere in Olst.

De presentatieruimte geeft een goed beeld van de inrichting, zoals die in de jaren 50 en 60 is geweest. Dat betekent een decor met onder meer (nood)rantsoenen-in-blik, operatiemateriaal, de persoonlijke standaard uitrusting (psu) en een soldaat anno 1955 met volledige bepakking.

Voor groepen groter dan 20 personen zoeken wij in overleg met u een andere locatie.
Presentaties kunnen net als groepsexcursies voor vrijwel elk gewenst moment worden geboekt. 


Bel of mail gerust, we helpen u graag verder.
Mob:06 51 41 72 40 of via  mail: rondleidingen@ijssellinie.nl.