nl en de de de
15 jaar stichting de ijssellinie

Onze nieuwsberichten

Laatste extra open dag op zondag

De opendag op zondag 19 augustus was een succes met ruim 100 bezoekers die kwamen kijken bij de bunkers en het verhaal over het Geheim van de IJssel hebben kunnen horen. Ook komende zondag 26 augustus zijn wij open. Het is de laatste extra open dag op een zondag in het seizoen 2018. Na deze open dag zijn er alleen nog open dagen op de eerste zaterdag in september en oktober. Daarna is de eerste open dag pas weer in maart 2019. U kunt natuurlijk altijd wel rondleidingen afspreken via Rondleidingen. De open dagen zijn van 12.00 uur tot 16.00 en altijd met een gids. Entree is € 4,00 p.p. en kinderen basisschool € 2,00. U kunt pinnen.

meer

IJssellinie niet open op de Open Monumentendagen 8 en 9 september

Om teleurstelling te voorkomen: de IJssellinie is niet open op de Open Monumentendagen in september. De linie wordt in het kader van deze dagen vaak beschreven in combinatie met kasteel en landgoed De Haere op wiens terrein de bunkers liggen.

meer

Website is under construction

De website is versneld online gegaan in verband met een probleem met de oude site. Dat betekent dat wij nu nog bezig zijn met verbeteringen, aanpassingen, taalfouten die over het hoofd gezien zijn, enz. Daarvoor onze excuses.

meer

Open dagen IJssellinie 2018 hospitaal- en commandobunker

In de maanden maart tot en met oktober is de IJssellinie elke eerste zaterdag van de maand van 12.00 uur tot 16.00 uur geopend. In de maanden juli en augustus ook elke zondag van 12.00 tot 16.00 uur. LET OP: in 2018  alleen niet op zondag 5 augustus.

meer

15 jaar Stichting de IJssellinie op 22 december 2018

In december 2018 is het 15 jaar geleden dat de stichting de IJssellinie werd op gericht. De stichting beheert, onderhoudt en restaureert meerdere bunkers/kazematten rondom landgoed De Haere te Olst.

meer
Rondleidingen presentaties en overige opties

Open dagen 

Tijdens de open dagen worden doorlopend rondleidingen, met gids gestart tussen 12.00 en 16.00 uur.

Reserveren is niet nodig voor de open dagen 
maart t/m oktober 2018
Iedere eerste zaterdag van de maand 
juli en augustus 2018
Iedere zondag alleen niet op 5 augustus 
De kosten zijn € 4,00 per persoon en voor kinderen t/m lagere school € 2,00.
De rondleidingen starten bij de hospitaalbunker Haereweg 4b,8121 PJ Olst. Plan hier uw route .

Groepsrondleidingen - presentaties- overige opties

U kunt voor een groep op elke door u gewenste dag en tijd een afspraak plannen. Er zijn diverse standaardrondleidingen en presentaties, maatwerk is natuurlijk altijd mogelijk. Maar ook voor een geschiedenisles voor eindexamenkandidaten havo- vwo zijn er speciaal ontwikkelde lessen. Daarnaast behoren arrangementen op maat tot de mogelijkheden. Wilt u meer weten over deze of ander mogelijkheden neem dan contact met ons op.


Dat kan via de knoppen reservering - rondleiding op maat of door te bellen met de coördinator rondleidingen Telefoon: 06 51 41 72 40

 

reserveren