nl en de de de
zie bij tapje open dagen

Het Rode Gevaar en rondleidingen

Wij zijn open

Website digitale rondleiding gelanceerd
www.ijssellinie.mobi

Wat is de IJssellinie?

De IJssellinie was een uiterst geheime waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie, Het Rode Gevaar. Met het in werking zetten van dit plan zou een 127 kilometer lange en vijf tot tien kilometer brede strook land tussen Nijmegen en Kampen onder water worden gezet. Er waren plannen voor evacuatie van de ruim 400.000 bewoners van de IJsselvallei bij wie het niet bekend was dat dit hen mogelijk te wachten stond.


Wanneer zijn er open dagen en waar? Klik op >  open dagen   of reserveer een rondleiding 

Reserveren  van  een  prive groepsrondleiding "Het geheim van de IJssel  kan door zelf het formulier in te vullen :

  • invullen van het aanvraagformulier rondleiding en/of presentatie. Klik daarvoor -> HIER  

 

Kijk ook eens  onder het kopje Vrijwilligers, boeken u vindt dan de mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk maar ook boeken over de IJssellinie waaronder een kinderboekje en een roman of geocaching mogelijkheden, etc.lees meer

IJssellinie digitale rondleiding gestart

30 juni ging ging de de digitale IJssellinie rondleiding de lucht in. De maker van deze “app” Ronald van Schaik van Kaliber gaf toelichting over ontstaan en werking van de “app”. Hij sprak ook zijn waardering uit voor het feit dat wij als vrijwilligers een unieke linie als de onze in stand houden en bezoekbaar maken. Dat was voor hem motivatie om een stapje extra voor ons te doen. De app is vanaf nu voor iedereen beschikbaar op telefoon, tablet en computer. Type in de browser ijssellinie.mobi en kijk vooral rond. ER KAN t/m 4 JULI storing zijn excuus

Bij onze objecten staan of komen QR bordjes. Als de bezoeker die scant kan men de informatie lezen niet alleen van dat ene object waar men staat maar ook van andere . Ook is er een verwijzing naar de open dagen en de rondleidingen reserverings pagina. (klik op meer voor een schermplaatje)

meer

Bofors

Een Bofors kanon was voor het eerst sinds jaren weer te zien bij de open dag van de IJssellinie op de Terp. Mogelijk is hij binnenkort bij een open dag bij de Haere bunkers ook weer te bekijken. Zie link https://www.salland1.nl/boforskanon-blijkt-blikvanger/

meer

Terp

Terp bunkers open Op 18 juni is er een open dag op de Terp. Deze militair bijzonder verdedigingsbunker is maar drie keer per jaar te bezichtigen. Deze keer met een bijzonder object een bofors kanon. Vrijwilligers van wapenbeheer zijn al maanden bezig met de restauratie van dit kanon. Ze zijn nog niet klaar maar het kanon is goed toonbaar. Hij wordt opgesteld in een van de drie bofors opstel plekken die de de Terp heeft. De open dag begint om 12.00 uur de laatste rondleiding is om 15.30 uur. Entree €5.00 kinderen tot met basisschool €2.50. De Terp ligt als opvallende "bult" tegen de N377 aan . Adres Jan Schamhartstraat 98, Olst.

meer
meer berichtenbekijk activiteiten
Open dagen informatie Boek hier uw rondleiding of presentatie


OPEN DAGEN. Reserveren is niet nodig voor de open dagen. 
Wij zijn dan open vanaf 12.00 uur , de laatste rondleiding start om 15.30 uur.
De kosten zijn € 5,00 per persoon en voor kinderen t/m basisschool € 2,50.

De rondleidingen starten, tenzij anders aangegeven, bij de hospitaalbunker Haereweg 4b,8121 PJ Olst. Bij de Havenzate De Haere kunt u gratis parkeren en naar het startpunt lopen ,volg de bordjes. Plan hier uw route . 


Voor open dagen data klik    Hier 
Voor overige mogelijkheden  Hier

rondleiding op maat
Wat is er te beleven bij de IJssellinie? Klik op de pictogrammen voor meer informatie
Routebeschrijving

Haereweg 4b, 8121 PJ Olst

U wandelt vanaf het parkeerterrein richting havezate De Haere en volgt de borden “Hospitaalbunker IJssellinie”. Deze bunker ligt in het bos. 

meer info