nl en de de de
Wij hopen u snel te zien

Het Rode Gevaar en rondleidingen

 

27-28 en 29 september geen Rondleidingen
i.v.m. afbouw Kunstwerk IJsselbiënnale

Reserveren rondleidingen 
"Het geheim van de IJssel"
 

Wat is de IJssellinie?

De IJssellinie was een uiterst geheime waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie, Het Rode Gevaar. Met het in werking zetten van dit plan zou een 127 kilometer lange en vijf tot tien kilometer brede strook land tussen Nijmegen en Kampen onder water worden gezet. Er waren plannen voor evacuatie van de ruim 400.000 bewoners van de IJsselvallei bij wie het niet bekend was dat dit hen mogelijk te wachten stond. Reserveren  van  een rondleiding "Het geheim van de IJssel  kan door zelf het formulier in te vullen :

  • invullen van het aanvraagformulier rondleiding en/of presentatie. Klik daarvoor -> HIER  


TOT NADER BERICHT ZIJN ER  NOG GEEN OPEN DAGEN

Kijk ook eens  onder het kopje Vrijwilligers, boeken u vindt dan de mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk maar ook boeken over de IJssellinie waaronder een kinderboekje en een roman of geocaching mogelijkheden, etc.lees meer

Rabo club actie

Ook dit jaar doen wij weer mee. Voor de tweede keer voor de herinrichting van de Laacc in Welsum. Van buiten prachtig gerestaureerd maar binnen.....! Het kost veel geld en na meer dan jaar weinig inkomsten is elke euro welkom. Ben jij lid van Rabo Salland en krijg je een stem code ? Denk aan ons. Denk aan het instandhouding van jullie lokale historie. PS deel je dit bericht ook voor ons?

meer

Bunkers weer open

De Hospitaal- en Commandobunker kunnen van binnen worden bekeken onder leiding van een gids. Gezien de beperkte ruimte laten we per keer 6 personen toe tot de bunker waarbij het dragen van een mondkapje verplicht is. Per boeking geldt een maximum van 24 personen die in vier groepen worden verdeeld, elke groep wordt begeleid door een gids. Rondleidingen beginnen iedere dag tussen 10 en 15 uur op elk heel uur. Let op: deze rondleidingen moeten wel vooraf worden geboekt via onze site. U wordt verzocht 10 minuten voor het begin van de rondleiding aanwezig te zijn. De gidsen vertellen u graag het bijzondere verhaal van het "Geheim van de IJssel". De wandeling langs de objecten, het verhaal en het bekijken van de beide bunkers duurt circa 90 minuten. Reserveren kan door HIER te klikken of dat in de homepagina te doen.

meer

Kunst en IJssellinie

Wat betekent het als de wereld om ons heen voor onze zintuigen onbereikbaar is geworden en we gedwongen zijn om opgesloten in een schaduwwereld onze dagen te slijten? Om dat te ervaren heeft kunstenaar Birthe Leemeijer in de Hospitaalbunker van de IJssellinie in Olst een kunstproject gerealiseerd. Op de Hospitaalbunker is een tientallen meters hoge mast met een camera geplaatst waarvan het beeld wordt geprojecteerd op de vloer van een van de ruimtes in de bunker. Met het project Monde Possible wil Leemeijer de bezoekers laten ervaren hoe het is als de paradijselijke wereld alleen nog als projectie is te ervaren.

meer
meer berichtenbekijk activiteiten
Open dagen informatie Boek hier uw rondleiding of presentatie


TOT NADER BERICHT GEEN OPEN DAGEN. Reserveren is niet nodig voor de open dagen. 
Wij zijn dan open vanaf 12.00 uur , de laatste rondleiding start om 15.30 uur.
De kosten zijn € 5,00 per persoon en voor kinderen t/m basisschool € 2,50.

De rondleidingen starten, tenzij anders aangegeven, bij de hospitaalbunker Haereweg 4b,8121 PJ Olst. Bij de Havenzate De Haere kunt u gratis parkeren en naar het startpunt lopen ,volg de bordjes. Plan hier uw route . 


Voor open dagen data klik    Hier 
Voor overige mogelijkheden  Hier

rondleiding op maat
Wat is er te beleven bij de IJssellinie? Klik op de pictogrammen voor meer informatie
Routebeschrijving

Haereweg 4b, 8121 PJ Olst

U wandelt vanaf het parkeerterrein richting havezate De Haere en volgt de borden “Hospitaalbunker IJssellinie”. Deze bunker ligt in het bos. 

meer info