nl en de de de
Gelukkig nieuw jaar

Het rode gevaar

De IJssellinie was een waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie. Met het in werking zetten van dit plan zou een 127 kilometer lange en drie tot vijftien kilometer brede strook land tussen Nijmegen en Kampen onder water worden gezet.

lees meer

Wij wensen u

gezondheid, geluk dus vooral
meer

jarig

De IJssellinie nu echt jarig.
22 december 2003 werd De Stichting De IJssellinie officieel opgericht. Het "verjaardagsfeest" werd op 24 november j.l. met de vrijwilligers gevierd. In die 15 jaar zijn wij druk geweest met bunkers en kazematten uitgraven, leegpompen en zijn ze weer  gerestaureerd en ingericht. Een bijzonder succes was het weer zichtbaar maken van het inlaat in de N377. Het object waar het eigenlijk allemaal om draait. Het waterbouwkundig kunstwerk die het water het land in liet lopen. Waarna.......... en dat vertellen wij u graag bij een bezoek aan de linie. Onze gidsen staan klaar tijdens open dagen of bij een door u afgesproken rondleiding (dat kan het hele jaar rond). De open dagen worden gemeld via de evenementenkalender in Facebook en hier op de website.

Om in de toekomst interessant voor bezoekers te blijven staan er de komende jaren diverse nieuwe zaken voor de Linie op de planning. In 2019 zullen wij u daarover meer vertellen. Blijf ons dus volgen op Facebook, Twitter en hier op de website.
Wie weet zien wij u in 2019 .

Prettige feestdagen en een goed 2019
De IJssellinie

meer

Rondleidingen en... het hele jaar door

U kunt het hele jaar door rondleidingen, inleidingen en arrangementen boeken om het verhaal over het Geheim van de IJssel te horen en/of te zien. Dus ook al zijn de open dagen tot maart 2019 afgelopen wij zijn zeker niet gesloten. Kijkt u daarvoor eens bij rondleidingen hier op de homepage of neem contact met ons op over de mogelijkheden. Misschien is het een goed idee voor uw familiedag of bedrijfsuitje. Wij denken graag met u mee om uw dag speciaal te maken.                                                                                                                                

                                         


meer
meer berichtenbekijk activiteiten
Rondleidingen presentaties en overige opties Reserveer hier uw rondleiding of presentatieOpen dagen 
Reserveren is niet nodig voor de open dagen. Open dagen worden januari van elk jaar definitief bekend gemaakt

maart t/m oktober 2019 volgt
juli en augustus 2019 extra dagen volgt

De kosten zijn € 5,00 per persoon en voor kinderen t/m lagere school € 2,50.

De rondleidingen starten bij de hospitaalbunker Haereweg 4b,8121 PJ Olst. Plan hier uw route .

rondleiding op maat
Wat is er te beleven bij de IJssellinie? Klik op de pictogrammen voor meer informatie
Routebeschrijving

Haereweg 4b, 8121 PJ Olst

U wandelt via het houten draaihek RECHTS van havezate De Haere en volgt de borden “Hospitaalbunker IJssellinie”. Deze bunker ligt in het bos. 

meer info