nl en de de de
we hebben weer open dagen

Het Rode Gevaar en rondleidingen

 

Open dagen 2023 zie hieronder
Geplande rondleidingen kunnen het hele jaar rond 

 

Wat is de IJssellinie?

De IJssellinie was een uiterst geheime waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie, Het Rode Gevaar. Met het in werking zetten van dit plan zou een 127 kilometer lange en vijf tot tien kilometer brede strook land tussen Nijmegen en Kampen onder water worden gezet. Er waren plannen voor evacuatie van de ruim 400.000 bewoners van de IJsselvallei bij wie het niet bekend was dat dit hen mogelijk te wachten stond.


Wanneer zijn er open dagen en waar? Klik op >  open dagen   of reserveer een rondleiding 

Reserveren  van  een  prive groepsrondleiding "Het geheim van de IJssel  kan door zelf het formulier in te vullen :

  • invullen van het aanvraagformulier rondleiding en/of presentatie. Klik daarvoor -> HIER  

 
Kijk ook eens  onder het kopje Vrijwilligers, boeken u vindt dan de mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk maar ook boeken over de IJssellinie waaronder een kinderboekje en een roman of geocaching mogelijkheden, etc.lees meer

Open dag 4 maart

De bunkers bij De Heare. Haereweg 4, Olst. We zijn open vanaf 12.00 uur de laatste rondleiding is om 15.30 uur.U wordt door een van de gidsen rondgeleid door o.a. de geheel ingerichte hospitaal-en commandobunker.Ondertussen hoort u wat het Geheim van de IJssel is van onze gids. Entree volwassen € 7,00 kinderen t/m basisschool € 3,50 een kopje koffie/thee (of limonade) is gratis. Pinnen kan bij de Haere en Terp bunkers. (Een groepsrondleiding afspreken kan het hele jaar rond).

meer

schoonmaak

De IJ ssellinie is er klaar voor Na een jaar met veel bezoekers werd het hoogtijd voor een grote voorjaarsschoonmaak van bunkers. Zaterdag 11 februari gingen een groep vrijwilligers aan de slag met emmers sop, bezem en stofzuiger. De dekens van de ziekenzaal werd uitgeklopt , britsen gesopt, de operatiekamer attributen gepoetst,enz. En na afloop was het nog lekker buiten zitten napraten met een kop koffie. Poetsers bedankt. Alles is dus weer spik en span om u te ontvangen. De eerste open dag is op 4 maart. Om 12.00 uur gaan we openen om 15.30 uur start de laatse rondleiding. We zien u graag

meer

Feestdagen

De vrijwillgers en het bestuur van de IJssellinie wensen u een fijne feestdagen en een mooi gelukkig 2023. Dank voor uw bezoek. En bent u nog niet geweest dan misschien tot in 2023?

meer
meer berichtenbekijk activiteiten
Open dagen informatie Boek hier uw rondleiding of presentatie


OPEN DAGEN. Reserveren is niet nodig voor de open dagen. 
Wij zijn dan open vanaf 12.00 uur , de laatste rondleiding start om 15.30 uur.
De kosten zijn volwassenen € 7,00 en voor kinderen t/m basisschool € 3,50. een kopje koffie/thee (of limonade) is gratis

De rondleidingen starten, tenzij anders aangegeven, bij de hospitaalbunker Haereweg 4b,8121 PJ Olst. Bij de Havenzate De Haere kunt u gratis parkeren en naar het startpunt lopen ,volg de bordjes. Plan hier uw route . 


Voor open dagen data klik    Hier 
Voor overige mogelijkheden  Hier
V
oor vragen: e-mail naar  rondleiding@ijssellinie.nl

rondleiding op maat
Wat is er te beleven bij de IJssellinie? Klik op de pictogrammen voor meer informatie
Routebeschrijving

Haereweg 4b, 8121 PJ Olst

U wandelt vanaf het parkeerterrein richting havezate De Haere en volgt de borden “Hospitaalbunker IJssellinie”. Deze bunker ligt in het bos. 

meer info