nl en de de de
gesloten ivm Corona

Het Rode Gevaar en onze Rondleidingen

IJssellinie sluit ivm Corona ook geen bunkerdagen

De IJssellinie is vooralsnog tot 1 september gestopt met alle activiteiten zoals de rondleidingen en presentaties. Ook de bunkerdagen van 12 en 13 september gaan niet door.  


De IJssellinie was een uiterst geheime waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie, Het Rode Gevaar. Met het in werking zetten van dit plan zou een 127 kilometer lange en vijf tot tien kilometer brede strook land tussen Nijmegen en Kampen onder water worden gezet. Er waren plannen voor evacuatie van de ruim 400.000 bewoners van de IJsselvallei bij wie het niet bekend was dat dit hen mogelijk te wachten stond. 


Meer weten over deze geheime linie en op bezoek komen?

Dat kan door :
-het invullen van het aanvraagformulier rondleiding en/of presentatie. Klik daarvoor HIER  
-of u komt er niet uit of u wilt een op maat rondleiding of presentatie (meer info ) mail dan uw vraag naar:   rondleiding@ijssellinie.nl

Voor rondleidingen op  OPEN DAGEN is reserveren niet nodig onze gidsen leiden u graag rond. Klik  HIER  voor de data.


lees meer

Restauratie LAACC

De restauratie van de LAACC is aanbesteed de LAACC wordt dus in zijn oude luister hersteld. De contracten zijn getekend en in de weken 28 t/m 31 gaat het gebeuren. Ook zijn informatie borden die in het in het oefenterrein gebied komen te staan (de weg vanaf de LAACC naar de stuw/IJssel) binnenkort klaar. De wandelaar/bezoeker kan op die manier lezen wat er aan de Weslumer kant gestaan heeft om de stuw te verdedigen. Uitleg ontbrak daar nu.

meer

Bosatlas

Vrijheid en onvrijheid in kaart en beeld

In de Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog nu ook aandacht voor de koude oorlog en ook de IJssellinie wordt daarin beschreven. Een mooie erkenning van het historische belang van "onze" Linie (foto uit de atlas)

meer

IJssellinie sluit ivm Corona (aangepast 29/4)

IJssellinie sluit tot 1 september, ook GEEN BUNKERDAGEN 

De IJssellinie stopt met alle activiteiten zoals de geplande rondleidingen en presentaties tot voorals nog 1 september. Ook de geplande bunkerdagen op 12 en 13 september gaan niet door. De organisatie van het evenement zit in een fase van het definitief maken van afspraken met andere organisaties/bedrijven, het regelen van verzekeringen, enz. Terwijl het nu niet zeker is dat na 1 september dergelijke evenementen weer worden toegestaan. Die onzekerheid heeft ons doen besluiten nu niet verder te gaan met de organisatie van de bunkerdagen 2020. Wij hopen dat we ze nu in 2021 kunnen organiseren.
PS: de al geplande groepen worden benaderd en krijgen hun geld terug. Wij hopen ze later alsnog een keer te zien.


meer
meer berichtenbekijk activiteiten
Open dagen informatie Vraag hier uw rondleiding of presentatie aan

Reserveren is niet nodig voor de open dagen. 
Wij zijn dan open vanaf 12.00 uur , de laatste rondleiding start om 15.30 uur.
De kosten zijn € 5,00 per persoon en voor kinderen t/m basisschool € 2,50.

De rondleidingen starten, tenzij anders aangegeven, bij de hospitaalbunker Haereweg 4b,8121 PJ Olst. Bij de Havenzate De Haere kunt u gratis parkeren en naar het startpunt lopen ,volg de bordjes. Plan hier uw route . 


Voor open dagen data klik    Hier 
Voor overige mogelijkheden  Hier

rondleiding op maat
Wat is er te beleven bij de IJssellinie? Klik op de pictogrammen voor meer informatie
Routebeschrijving

Haereweg 4b, 8121 PJ Olst

U wandelt vanaf het parkeerterrein richting havezate De Haere en volgt de borden “Hospitaalbunker IJssellinie”. Deze bunker ligt in het bos. 

meer info