nl en de de de
Wij hopen u snel te zien

Het Rode Gevaar en rondleidingen


Reserveren rondleidingen 
"Het geheim van de IJssel"
 

Wat is de IJssellinie?

De IJssellinie was een uiterst geheime waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie, Het Rode Gevaar. Met het in werking zetten van dit plan zou een 127 kilometer lange en vijf tot tien kilometer brede strook land tussen Nijmegen en Kampen onder water worden gezet. Er waren plannen voor evacuatie van de ruim 400.000 bewoners van de IJsselvallei bij wie het niet bekend was dat dit hen mogelijk te wachten stond.

ZONDAG 12 DECEMBER GEEN RONDLEIDINGEN I.V.M. BUNKERCROSS

 Reserveren  van  een rondleiding "Het geheim van de IJssel  kan door zelf het formulier in te vullen :

  • invullen van het aanvraagformulier rondleiding en/of presentatie. Klik daarvoor -> HIER  


TOT NADER BERICHT ZIJN ER  NOG GEEN OPEN DAGEN

Kijk ook eens  onder het kopje Vrijwilligers, boeken u vindt dan de mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk maar ook boeken over de IJssellinie waaronder een kinderboekje en een roman of geocaching mogelijkheden, etc.lees meer

Op TV

De Koude Oorlog. Elke vrijdag vanaf 26 november, 22.15 uur, op NPO 2 een 5 delige serie met ook de IJsselinie (in aflevering 5) Afl. 1 IJzeren Gordijn (26 november). Afl. 2 Vijandbeeld (3 december). Afl. 3 Spionage (10 december) Afl. 4 Handjeklap (17 december) Afl. 5 Paraat! (24 december)

meer

Stem op ons

Stemmen jullie, Rabobank leden Salland , op ons? We willen de prachtig van buiten gerestaureerde Laacc bunker in Welsum ook van binnen terug brengen naar de situatie van rond 1950. Vorig jaar kregen we al jullie steun voor dit project. Maar we zijn er nog niet. Graag jullie steun. Stem voor ons

meer

Rabo club actie

Ook dit jaar doen wij weer mee. Voor de tweede keer voor de herinrichting van de Laacc in Welsum. Van buiten prachtig gerestaureerd maar binnen.....! Het kost veel geld en na meer dan jaar weinig inkomsten is elke euro welkom. Ben jij lid van Rabo Salland en krijg je een stem code ? Denk aan ons. Denk aan het instandhouding van jullie lokale historie. PS deel je dit bericht ook voor ons?

meer
meer berichtenbekijk activiteiten
Open dagen informatie Boek hier uw rondleiding of presentatie


TOT NADER BERICHT GEEN OPEN DAGEN. Reserveren is niet nodig voor de open dagen. 
Wij zijn dan open vanaf 12.00 uur , de laatste rondleiding start om 15.30 uur.
De kosten zijn € 5,00 per persoon en voor kinderen t/m basisschool € 2,50.

De rondleidingen starten, tenzij anders aangegeven, bij de hospitaalbunker Haereweg 4b,8121 PJ Olst. Bij de Havenzate De Haere kunt u gratis parkeren en naar het startpunt lopen ,volg de bordjes. Plan hier uw route . 


Voor open dagen data klik    Hier 
Voor overige mogelijkheden  Hier

rondleiding op maat
Wat is er te beleven bij de IJssellinie? Klik op de pictogrammen voor meer informatie
Routebeschrijving

Haereweg 4b, 8121 PJ Olst

U wandelt vanaf het parkeerterrein richting havezate De Haere en volgt de borden “Hospitaalbunker IJssellinie”. Deze bunker ligt in het bos. 

meer info